Episode 2

full
Published on:

16th Jul 2021

Hoe blijf je mentaal weerbaar tijdens een crisis? - interview door NLgroeit, helpt ondernemers groeien

De corona-uitbraak heeft meer of minder impact op alle ondernemers in Nederland. Ondernemers staan dan ook voor een aantal keuzes, zowel zakelijk als privé. Hoe houd je jezelf en je bedrijf draaiende als de omstandigheden minder zijn? Sebastiaan Hooft, mentor bij nlgroeit, deelt in dit interview zijn tips en ervaringen over mentale weerbaarheid en veerkracht.

Het interview is ook te zien op het NLGroeit YouTube-kanaal.

Thema: mentale weerbaarheid

Mentor: Sebastian Hooft

Elke ondernemer verdeelt zijn of haar tijd over vijf basiselementen van topondernemerschap. Ondernemers die hun tijd goed kunnen indelen en bewust in de zone van gezond ondernemerschap belanden.

Ervaring op bovenstaand gebied: Ik ben rijk geworden met een webwinkel, maar niet gelukkig. Op een dag viel ik letterlijk om – ik was uitgeput. Ik moest stoppen en mijn aandelen verkopen. Dat was verschrikkelijk moeilijk. Ik heb geleerd dat het verhogen van de emotionele waarde van een bedrijf bijna hetzelfde is als het opvoeden van een kind. Ik was teleurgesteld om dat afscheid te verwerken. Nu ik weer mens ben geworden, wil ik ondernemers helpen met de lessen die ik heb geleerd. Succesvol ondernemen gaat niet alleen over een briljant idee.

De vragen die Sebastiaan Hooft in het interview beantwoord:

  • Je had een succesvolle webshop, met een goed verdienmodel, maar je was als ondernemer niet gelukkig, kun je dat uitleggen?
  • Wat is volgens jou de balans tussen goed ondernemerschap en gezond ondernemerschap?
  • Je werkt 5 basiselementen voor gezond ondernemen door, kun je ze kort noemen?
  • Wat doet deze crisis met de mentale weerbaarheid van ondernemers en werknemers?
  • Welk effect heeft dat op de hele organisatie?
  • Wat is jouw gouden tip voor ondernemers, waarmee ze nu direct aan de slag kunnen?
Show artwork for APK voor ondernemers

About the Podcast

APK voor ondernemers
Voor iedereen die duurzaam succes wil bereiken.
Welkom bij de populairste ondernemers podcast met bijzondere gasten uit de ondernemerswereld, gepresenteerd door Sebastiaan Hooft.

Sebastiaan Hooft was een van de succesvolste ondernemers van Nederland, tot hij volledig crashte en bijna alles kwijtraakte. Hij raapte de brokstukken op en hervond zichzelf door te breken met zijn oude gewoontes. Hij nam zich voor om nooit meer in dezelfde val te trappen.

Gebaseerd op gesprekken met meer dan vijfhonderd ondernemers van over de hele wereld en op de analyse van zijn eigen crash kwam hij tot een simpel systeem om een succesvol bedrijf te bouwen zonder er zelf aan onderdoor te gaan. Sterker nog, met de vijf pijlers van Duurzaam Ondernemerschap leer je hoe je je carrière kunt versnellen of een burn-out kunt vermijden, maar ook hoe je kunt leven als een leeuw (goed eten en rusten op het juiste moment) en waarom idee en team cruciaal zijn voor duurzaam succes.

Rake verhalen en praktische adviezen die grote impact op je leven zullen hebben.
Support de show

About your host

Profile picture for Sebastiaan Hooft

Sebastiaan Hooft

Sebastiaan Hooft richtte twintig bedrijven op en is daarmee een van de invloedrijkste tech-ondernemers van Nederland. Hij stond in de Quote 500 van succesvolste selfmade ondernemers onder de 40. Hij is een veelgevraagd spreker en life coach voor talloze ondernemers; bovendien reist hij de wereld over als dj.