Episode 1

full
Published on:

9th Jul 2021

Drie tips om je carrière te versnellen en de kwaliteit van je leven verbeteren - interview door Eva Brouwer

Sebastiaan Hooft, verantwoordelijk voor de muziek tijdens de Computable Awards 2020, had vanuit zijn dj-booth een paar adviezen voor ict-professionals. Tips om vandaag aan de slag te gaan, je carrière te versnellen en de kwaliteit van je leven verbeteren. 

Het interview is door Eva Brouwer. Presentator, veelgevraagd vrouwelijke dagvoorzitter en presentatietrainer bij mijn eigen bedrijf Pak je Podium.

Bouw een netwerk van mentoren op

‘Gebruik de werkdagen vanuit huis om een team van mentoren te vinden, het zal je leven veranderen. Een van de manieren om uitstekende mentoren te vinden, is door experts te inspireren met je vragen. Voor anderen is het altijd verfrissend om iemand te ontmoeten die hen verrast met wat ze willen weten en die dezelfde nieuwsgierige, levendige, aanstekelijke energie bezit die ze zelf ook hadden toen ze begonnen. Het is gemakkelijk om op die manier mensen te willen begeleiden. Ik wil je ook graag uitnodigen om met mij in contact te komen; ik gebruik Twitter en LinkedIn, dus is het niet moeilijk om mij te vinden. Ik zou graag je vragen ontvangen en ik beloof je antwoorden te geven die je helpen een gelukkige, gezonde en succesvolle ict’er te worden.’

Transparantie is je gouden ticket naar succes

‘Wanneer je een hoge mate van transparantie in je bedrijf, project of leven hebt, staan alle mensen om je heen op dezelfde pagina en op dezelfde lijn. Niet alleen teamleden maar iedereen in de organisatie, zoals investeerders, klanten, zakenpartners, leveranciers of thuis zelfs je gezinsleden, familie en vrienden. Het resultaat is dat de mensen om je heen je over de tijdlijn gaan duwen in plaats van dat je ze moet pushen. Dat is de goede plek.’

Meten

‘Een gezond leven leiden is een beslissing. Het is niet gemakkelijk en je hebt manieren nodig om jezelf eraan te herinneren hoe je op koers kunt blijven. Er zijn honderden online-tools om alles bij te houden, van productiviteit tot fysieke, mentale en financiële gezondheid. Het is belangrijk om je eigen manier te vinden om je voortgang op meerdere gebieden bij te houden. Ik heb verschillende dashboards op mijn desktop gemaakt die me voorzien van statistieken in categorieën als bijvoorbeeld financiële gezondheid en mijn impact op social media. De sleutel tot gezondheid is ook het plannen van dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse reflectie met jezelf en je mentor-netwerk over wat je probeert te bereiken.’

Sebastiaan Hooft kun je volgen via Twitter: https://twitter.com/sebastiaanhooft

Show artwork for APK voor ondernemers

About the Podcast

APK voor ondernemers
Voor iedereen die duurzaam succes wil bereiken.
Welkom bij de populairste ondernemers podcast met bijzondere gasten uit de ondernemerswereld, gepresenteerd door Sebastiaan Hooft.

Sebastiaan Hooft was een van de succesvolste ondernemers van Nederland, tot hij volledig crashte en bijna alles kwijtraakte. Hij raapte de brokstukken op en hervond zichzelf door te breken met zijn oude gewoontes. Hij nam zich voor om nooit meer in dezelfde val te trappen.

Gebaseerd op gesprekken met meer dan vijfhonderd ondernemers van over de hele wereld en op de analyse van zijn eigen crash kwam hij tot een simpel systeem om een succesvol bedrijf te bouwen zonder er zelf aan onderdoor te gaan. Sterker nog, met de vijf pijlers van Duurzaam Ondernemerschap leer je hoe je je carrière kunt versnellen of een burn-out kunt vermijden, maar ook hoe je kunt leven als een leeuw (goed eten en rusten op het juiste moment) en waarom idee en team cruciaal zijn voor duurzaam succes.

Rake verhalen en praktische adviezen die grote impact op je leven zullen hebben.
Support de show

About your host

Profile picture for Sebastiaan Hooft

Sebastiaan Hooft

Sebastiaan Hooft richtte twintig bedrijven op en is daarmee een van de invloedrijkste tech-ondernemers van Nederland. Hij stond in de Quote 500 van succesvolste selfmade ondernemers onder de 40. Hij is een veelgevraagd spreker en life coach voor talloze ondernemers; bovendien reist hij de wereld over als dj.