Episode 1

full
Published on:

18th May 2020

Ard Jol: Venture Builder

Volgens zijn LinkedIn pagina is Ard Jol de Managing Director van Pandora Intelligence en Partner bij Brooklyn Ventures, maar tijdens ons interview noemt hij zichzelf een venture builder.

In dit interview leer je hoe je start met het ophalen van venture capital en wat de meest gemaakte fout is bij ondernemers die willen groeien met hun bedrijf, namelijk slecht cashflow management.

Ard Jol is namelijk een combinatie van investeerder en meewerkend voorman. Hij kenmerkt zich door zijn ondernemersgeest en analytische vaardigheden. Door zijn jarenlange ervaring en expertise kent hij de succesfactoren voor een bedrijf.

Iedereen wil voorop lopen in het vinden van goede investeringskansen. Dus loont het om in hogere mate zelf in control te zijn door een en ander te faciliteren. "Wij willen graag in early stage- en scaleup-bedrijven instappen”, zegt de venture builder. “Niet alleen met geld, maar ook met onszelf. Wij stappen alleen in als we operationeel mee kunnen doen.” Een doorontwikkeld businessplan vindt Jol niet belangrijk, zolang de hij maar potentie in de startup ziet.

De host van deze podcast is Sebastiaan Hooft. Hij richtte twintig bedrijven op en is daarmee een van de invloedrijkste tech-ondernemers van Nederland. Hij stond in de Quote 500 van succesvolste selfmade ondernemers onder de 40. Hij is een veelgevraagd spreker en mentor voor talloze ondernemers; bovendien reist hij de wereld over als dj.

Show artwork for APK voor ondernemers

About the Podcast

APK voor ondernemers
Voor iedereen die duurzaam succes wil bereiken.
Welkom bij de populairste ondernemers podcast met bijzondere gasten uit de ondernemerswereld, gepresenteerd door Sebastiaan Hooft.

Sebastiaan Hooft was een van de succesvolste ondernemers van Nederland, tot hij volledig crashte en bijna alles kwijtraakte. Hij raapte de brokstukken op en hervond zichzelf door te breken met zijn oude gewoontes. Hij nam zich voor om nooit meer in dezelfde val te trappen.

Gebaseerd op gesprekken met meer dan vijfhonderd ondernemers van over de hele wereld en op de analyse van zijn eigen crash kwam hij tot een simpel systeem om een succesvol bedrijf te bouwen zonder er zelf aan onderdoor te gaan. Sterker nog, met de vijf pijlers van Duurzaam Ondernemerschap leer je hoe je je carrière kunt versnellen of een burn-out kunt vermijden, maar ook hoe je kunt leven als een leeuw (goed eten en rusten op het juiste moment) en waarom idee en team cruciaal zijn voor duurzaam succes.

Rake verhalen en praktische adviezen die grote impact op je leven zullen hebben.
Support de show

About your host

Profile picture for Sebastiaan Hooft

Sebastiaan Hooft

Sebastiaan Hooft richtte twintig bedrijven op en is daarmee een van de invloedrijkste tech-ondernemers van Nederland. Hij stond in de Quote 500 van succesvolste selfmade ondernemers onder de 40. Hij is een veelgevraagd spreker en life coach voor talloze ondernemers; bovendien reist hij de wereld over als dj.